Какво ще видим?

Откраднати мечти – Епизод.114 (Какво ще видим?)


НА КРАТКО какво се случва в епизод 114 на сериала „Откраднати мечти“, който може да гледате от 22:00 часа на 12 октомври 2022 по NOVA от 17:00 часа.

Ведат кани Левент и Мерием да видят заедно шивашкия цех, но изведнъж му се появява неотложен ангажимент и той настоява да отидат сами. След като разбира това, Мелис веднага тръгва за шивашкото ателие. Когато пристига там, научава, че Левент и Мерием са блокирани заедно в асансьора.

Когато остават сами, Левент упреква Мерием и иска обяснение. Думите му, страхът от край и реакцията на Текин карат Мерием да изгуби съзнание. Левент я хваща в ръцете си в последния момент.

Бахадър се разкайва след нощта с Аслъ. Той я моли да поговорят.

Сафие решава да запише Айше и Джемил на брачна терапия, но Бедрие ѝ скрива листчето с телефонния номер на специалиста. Неочаквано жените са посетени от Оя, която им разкрива, че бракът на Айше и Джемил е фиктивен.

Отсъствието на Мерием силно засяга Йомер. Виждайки страданието на момчето, Улвийе още повече се възмущава от това, което е направила Мерем.

Аслъ се тревожи, че Бахадър не отговаря на съобщенията ѝ.

-Ами ако съжалява за това? – пита се тя. – Не, това няма да се случи. Ако е объркан, ще го поправя! Не може да ме използва по този начин, няма да го позволя!

Действието се премества в компанията. Бахадър седи в кабинета си и се взира замислено в екрана на телефона си. Не трябваше да позволявам това да се случи“, казва си той.

– Трябва да говоря с нея, нямам друг избор. – Той набира номера на момичето. – Аслъ, как си? Имах важна среща и не можах да отговоря на съобщенията ти. Исках да попитам дали можем да се срещнем, ако си свободни

-Много бих искала, но знаеш, че леля ми е болна , казва Аслъ. – Не мога да оставя госпожа Улвийе сама.

-Прав си, не бях помислил за това. И така, какво да направим? Нека се срещнем вкъщи, на двора.

Аслъ оставя телефона и си казва доволно: Ненужно нервничих. Иска да се срещне с мен пред къщата.

Ведат кани Левент и Мерием да видят заедно шивашкия цех, но изведнъж му се появява неотложен ангажимент и той настоява да отидат сами.
Левент и Мерием отиват заедно в шивашкия цех. Когато Мелис научава за това, тя веднага отива на същото място. Тя се страхува, че Мерием ще разкаже всичко на Левент.

Левент и Мерием се качват в асансьора. Едновременно с това те натискат бутона с избрания етаж. Ръцете им се срещат при допира, което леко ги смущава. Мерием отвръща поглед и си казва замислено: -Моля те, не ме гледай с омраза. Мога да понеса всичко, но губя сили, когато ме гледаш така. Моля те, не ме гледай така.

-След толкова много години с твоя помощ започнах отново да се смея – Левент си казва на ум. -Започнах да живея отново. Ти уби всичко в мен, което преди това върна към живот.

Изведнъж светлината угасва. Миг по-късно тя отново се запалва, но асансьорът не тръгва.

Действието се пренася в шивашкия цех. Мелис търси Левент навсякъде. Тя се приближава до управителя и казва:

Левент Метеханолу дойде тук с една служителка. Виждали ли сте ги?. -Имате предвид гостите на господин Ведат? Бяха тук, но вече ги няма.

-Какво имаш предвид, на рецепцията ми казаха, че все още са тук – заявява озадачената Мелис.

В този момент телефона на управителят звъни и той отговаря на обаждането.

-Заседнали ли са в асансьора? – казва жената в слушалката. -Кой? Гостите на г-н Ведат? Изпратете незабавно техници.

Действието се премества асансьора.

-Не мога да дишам – заявява Мерием, изпитвайки пристъп на клаустрофобия.

-Не се страхувай, аз съм тук – казва Левент, прегръщайки раменете ѝ. -Дишай дълбоко.

-Г-н Левент, аз…

-Не е нужно да казваш нищо. Успокой се, опитай се да не изпадаш в паника.

-Трябва да се измъкнем оттук – казва Мерием на ум. – Ако Текин разбере, че сме заедно, и двамата ще ни унищожат.

Левент натиска аварийния бутон. Той вика за помощ, но никой не отговаря.

Мерием вади от чантата си телефона, който е получила от Текин, и си спомня думите му: Този телефон е за мен, за да се свързвам винаги с теб. Ако не отговориш, ще платиш скъпо за това. В асансьора няма сигнал, което само засилва страха на Мерием.

-Съпругът ти ще се тревожи за теб, заявява Левент. – Новият телефон е твърде слаб. Кажеи му да ти купи по-добър. Разбира се, ако има по-добър. Вероятно си му казала да ти купи най-скъпия. Толкова ли са важни парите за теб? Сляп ли съм бил през цялото време?

Не казвай това, моля те… – моли се наум Мерием.

-Актьорската ти игра заслужава „Оскар, поздравления за теб. Ти си дявол с лице на ангел.

-Слушай, аз… опитва се да каже нещо Мерием, но Левет я прекъсва. -Каква си ти? Искаш да кажеш, че не заслужаваш думите? Не ме ли напусна в най-неподходящия момент? Всички ме чакаха след решението на съда. Всички, освен теб. Никога не си ме обичал, нито за миг, продължава Левент. – Бях само средство за постигане на целта, а тя е пари. Напусна ме, когато ме осъдиха. Но, заради кого? За най-богатия след мен. За Текин! Не го обичаш, обичаш само парите! Ще отидеш при всеки, който има пари! Това лъжа ли е? Кажете нещо!

-Моля те, не го казвай, казва Мерием на ум. -Обичам само теб.

-Защо мълчиш? Защо не отговориш? Защото съм прав. Мълчанието ти показва, че си съгласни с всичко! Просто не можеш да понесеш факта, че ти казах всичко това в очите! Защо го направи? Кажи ми!

-Ако ти кажа, Текин няма да те остави жив – казва отново наум Мерием. – Аз мълча, за да живееш ти.

-Как успяваш да заплачеш в точния момент? – пита Левент. – Имаш истински талант. По този начин също можеш да спечелиш добри пари. Ядосвам се на себе си, не на теб. Ядосан съм на Левент, който не е видял истинското ти лице и който ти се е доверил. Ядосан съм на Левент, който не те е разпознал!

С всеки изминал миг Мерием става все по-блед. Накрая паниката ѝ достига връхната си точка и момичето припада, падайки в ръцете на Левент.

Заповядайте в официалната група на сериала „Откраднати мечти“ там ще намерите епизоди, снимки и информация свързани с него – https://www.facebook.com/groups/5202515733099975

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *