Актьори

Най-известните турски актьори


Турската филмова индустрия е една от най-изявените с талантливи си режисьори и известни актьори. Тя е и е една от най-влиятелните филмови индустрии в света. Ярката актьорска игра и актуалните теми в сюжета правят турската киноиндустрия отличаваща се в световното кино. Това забележително пътешествие в турската филмова индустрия не само забавлява местната публика, но и зрителите навсякъде в Европа. Турското изкуство и култура присъстват буквално във всеки филм на индустрията. С високо оценени филми спечели много международни награди. С поредица от добри филми турската филмова индустрия придоби висока популярност и признателност от цял сват. С бързия растеж на индустрията актьорите и режисьорите спечелиха и международна популярност.

Поредица от най-високо оценени известни актьори и актриси превърнаха турската филмова индустрия в една от най-забележителните в света. Тази промяна се случи драстично в рамките на няколко години. Повечето турски филми претендираха за международна репутация и спечелиха много международни награди. Турските филми грабнаха вниманието на много филмови фестивали, провеждани по целия свят. А ето и най-любимите актьори, които участваха в тях и спечелиха сърцата на зрители от различни части на планетата. 

Керемджем

Керемджем  (роден на 28 декември 1977 г., в Мугла, Турция) – турски поп певец и актьор. Водеше телевизионно предаване по националната телевизия (Star TV). Известен е с продукциите: „Игра на любовта“, „Двама непознати“, „Елиф, „Моят живот“.

Чаатай Улусой

Чаатай Улусой (роден на 23 септември 1990 г., в Истанбул, Турция) – актьор и модел. Майка му е от Босна. През 2010 г. той спечели състезанието за най-добър модел на Турция. След като усвоява необходимите уроци по актьорско майсторство, се пробва като актьор в турски филми и сериали. Зрителите го познават от „Кварталът на богатите“, „Огледален свят“ и др.

Кенан Имирзальолу (роден на 18 юни 1974 г., в село Учем, Анкара, Турция) – актьор и модел. По съвет на състудент започна да работи като модел в агенция. Участва в състезанието за най-добър модел на Турция и най-добър модел на света. След победи в състезанията Кенан получава много покани за кино, сред които продукциите „Чест“, „Пътят на дракона“: „Лудо сърце“, „Болката на живота“, „Езел „.

Бурак Хаккъ

Бурак Хаккъ (роден на 23 май 1972 г., в Мугла, Турция (според други източници в Истанбул) – турски актьор, започнал като модел, участвал в реклами, спечелил конкурса за най-добър модел  в Турция (1994), и един от победителите в състезания за най-добър модел в Австралия (1995) и Тунис (1997). Работил е като модел в най-добрите модни къщи в Италия, Германия, Австрия, Франция и Швейцария. Участва в множество сериали, сред които „Мелодията на сърцето“, „Къде е дъщеря ми“ и др.

Халит Ергенч

Халит Ергенч (роден на 30 април 1970 г., в Истанбул, Турция) – турски актьор. Известно време работи като певец и танцьор. Работил е също така в театър, телевизия, участвал е в много филми и телевизионни предавания. Зрителите могат да го видят и в продукциите: „Училище“, „Баща ми и синът ми“, „Горчива любов“, „Арабски нощи“, „Великолепният век „.

Мехмет Гюнсюр

Мехмет Гюнсюр (роден на 8 май 1975 г., в Истанбул, Турция) – актьор, модел, продуцент. Завършва италианското училище в Истанбул. Името му е свързано с продукциите „Дон Матео“ (Италия), „Сега той е войник“ (Турция), „Мъртъв“ (САЩ), „Любовта обича случайността“ (Турция), телевизионният сериал: „ Великолепният век“.

Биркан Сокуллу

Биркан Сокуллу (роден на 6 октомври 1985 г., в Истанбул, Турция) – турски актьор, модел. Владее освен турски, английски и сръбски. Сериали с негово участие: „Елиф“, „Малки тайни“

Къванч Татлъту (роден на 27 октомври 1983 г., в Адана, Турция) – актьор и модел, наричан с прозвището „турският Брад Пит“. През 2002 г. печели титлата „Най-добър модел на света“, след което заминава за Франция. По предложението, получено от Турция да играе в сериала, той не се поколеба да се съгласи. Дебютната роля на Мехмет в сериала „Перла“ донесе огромна популярност не само в Турция, но и далеч извън нейните граници. Други сериали с негово участие: „Двама завинаги“, „Забраненият плод“, „Езел“, „Север юг“.

Джан Яман

Джан Яман (роден на 8 ноември 1989 г. ). Този популярен турски актьор е завършил Юридическия факултет на университета Yeditepe. Сериалите, в които е играл, са Bay Yanlis в Fox TV 2020 и Erkenci Kus в Star TV 2018. Играл е в Dolunay на Star Tv, Hangimiz Sevmedik в канал Trt1, Inadina Ask в Fox Tv, Gonul Isleri в Star Tv през последните години.

Бурак Йозчивит (роден на 24 декември 1984 г., в Мерсин, Турция) – турски актьор, в миналото – модел. През 2003 г. той спечели състезанието на мъжките модели, спечели второ място в „Най- добрият модел на света “. Филми и телевизионни сериали с негово участие: „Невъзможна любов“, „Човек по принуда“, „Семеен дом“, „Великолепният век“.

Енгин Акюрек

Енгин Акюрек (роден на 12 октомври 1981 г., в Анкара, Турция) – турски актьор. За да постигне целта си, той напуска основната си професия и решава да стане актьор. Благодарение на талантливото представяне на популярното състезание „ Турски звезди“предизвика възхищението на журито.  Снима се в продукциите: „Брак с чужденец“, „Съдба“, „Пепел от рози“, “До живот“ и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *