Сериали

Турските сериали се гледат по цял свят


Турските сериали са интересни не само за зрителите на Балканите. Всъщност те се гледат в цял свят. Ето и кои заглавия са най-високо оценени от международните любители на телевизионни продукции. 

Великолепният век – исторически сериал, проследяващ живота и управлението на великия османски султан Сюлейман Великолепни. Продукцията впечатлява, пресъздавайки интересни исторически моменти и показващи апетитни детайли от живота на султана, пресъздадени по художествен начин.

Забраненият плод – това типична турска мелодрама, разказваща за фаталната любов на бедно момиче, което се омъжва за по-възрастен мъж, търсейки сигурност и закрила. В дома му обаче красавицата среща привлекателен родственик на своя съпруг, който я кара да загуби ума си. Скоро тази изпепеляваща любов ще погуби съдбите на много хора. 

1001 нощ – друг много популярен турски сериал, който е високо оценен в цял свят. Той е и сред първите по рода си турски продукции, излъчвани в България. Сюжетът разказва за злощастна млада майка, която губи своя съпруг при драматични обстоятелства. Останала сама с детенцето си, сега тя трябва да се бори с всички сили за неговия живот, защото то страда от коварна болест. Опитвайки се да намери лечение за хлапето, младата майка минава през ада. Но точно когато е на път да загуби всякаква надежда, се случва нещо неочаквано.

Пепел от рози – друга турска драма, успяла да разчувства зрители от цял свят, поставяйки на фокус проблема за правата на жените. Поредицата разказва за младо момиче от малко населено място, което е изнасилено от няколко младежи. Според местните закони един от насилниците трябва да се ожени за жертвата, за да не се озове зад решетките.  Това преобръща живота на младата жена, която доскоро е мечтала да създаде семейство с друг мъж. 

Перла – това е една от емблемите на съвременните турски сериали. Сюжетът ни пренася в дома на богата фамилия и ни разказва за един от нейните наследници – Мехмет. Той е имал връзка с Нихан, но тя умира при злополучни обстоятелства. Мехмет е отчаян от кончината на любимата си, а за да накара внука с да продължи живота си, дядото на Мехмет му избира друга булка. 

Това е Инджи – красиво момиче, останало без родители преди много години. Инджи е мила и наивна и от дете мечтае да стане съпруга на Мехмет. Той обаче отказва да отвори сърцето си за нея, или поне в началото. Някои от роднините и приятелите на Мехмет също не одобряват Инджи за негова съпруга и непрекъснато се опитват да очернят името ѝ. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *